Älvsbyn slarvade bort poängen…

28 SEP 2013

Här studsar bollen i mål bakom en olycklig Franklyn Ogbuti.

Slarv, otur och oförmåga att skapa riktigt farliga chanser. Ja, det ledde tyvärr till att Älvsbyn förlorade första kvalmatchen till division 4 borta mot IFK Luleå 2 på anrika Skogsvallen med uddamålet, 0-1 (0-1).

– Lite surt känns det, erkänner Kjell Ernstsson, tränare i Älvsbyn.

Petter Westerkund på väg igenom IFK Luleås försvar...

Petter Westerlund på väg igenom IFK Luleås försvar…

Annars började Älvsbyn piggt. Första kvarten såg det riktigt bra ut spelmässigt.

Men sedan började Älvsbyn att slarva. Passningarna gick snett och de grön-vita gav praktiskt taget bort bollen till hemmalaget vid flera tillfällen. Det såg helt enkelt stressat ut. I onödan många gånger.

Älvsbyn lyckades inte få IFK Luleå på fall - resultatmässigt.

Älvsbyn lyckades inte få IFK Luleå på fall – resultatmässigt.

Dessutom blev spelarna passiva. Spelet utan boll lämnade mycket i övrigt att önska. Därmed kunde IFK Luleå enkelt markera ut gästerna utan att i någon nämnvärd utsträckning behöva springa speciellt mycket.

– Det gjorde att vi fick arbeta mycket i onödan. Ytor fanns att spela bollen på. Men tyvärr så gjorde vi det svårt för oss, analyserar Kjell.

...bollen rullade retfullt mellan Franklyn Ogbutis ben...

…bollen rullade retfullt mellan Franklyn Ogbutis ben…

Efter en halvtimmes spel kom också matchens enda mål – på en frispark. Skottet såg inte otagbar ut. Men målvakten Franklyn Ogbuti tappade in den hala bollen som retfullt slant ur hans grepp, rullade mellan benen och in i mål med knapp styrfart.

...men Franklyn Ogbuti gjorde också ett flertal högklassiga räddningar.

…men Franklyn Ogbuti gjorde också ett flertal högklassiga räddningar.

Franklyn Ogbuti gjorde sedan ett flertal högklassiga räddningar men baklängesmålet grämer honom säkert.

AIF-IFK Luleå (21)

Efter paus kom Älvsbyn ut och spelade mer bestämt. Faktum är att Älvsbyn faktiskt ägde matchen. Dessutom trillade laget boll på ett mycket bättre och noggrannare sätt. Älvsbyn dominerade efter paus – men de riktigt heta chanserna uteblev.

– Vi gör en ganska bra match utan att få till det. Men vi var trots spelövertaget aldrig riktigt nära en kvittering. IFK Luleå har många rutinerade spelare och står rätt i försvarsarbetet. Dessutom gjorde deras målvakt Olof Johansson, tyvärr för oss, en del TV-räddningar, säger Kjell Ernstsson.

Han fortsatte:

– Nu laddar vi om. Norrfjärden nästa hemma på Älvåkra under onsdagskvällen. Den matchen ska vi vinna!

Christoffer Berell, mittback, i det närmaste felfri...

Christoffer Berell, mittback, i det närmaste felfri…

En som spelade klokt och inte slarvade med passningarna var mittbacken Christoffer Berell. Han agerade tryggt och säkert tillsammans med John Sundman som mittlås.

Efter matchen fick lagen göra upp i en straffsparkstävling (om lagen hamnar lika i sluttabellen). Också den vanns av IFK Luleå, 3-2.

I övrigt kan  alla spelare i Älvsbyn så mycket bättre. Laget och tränarstaben får ta med sig den andra halvleken. För spelar Älvsbyn på det sättet och med lite mer spets – då kan inte kvalet gå fel.