Älvsbyn säkrade seriesegern – nu väntar kval

16 SEP 2013
Anders Sundman inledde målskyttet för Älvsbyn i segermatchen mot Brännberg.

Älvsbyn vann bortamatchen mot Brännberg med 4-1 (3-0) och säkrade därmed seriesegern i division fem mellersta. En omgång återstår – därefter väntar kval till division fyra.

Älvsbyns målskytte inleddes redan efter knappa tio minuter av lagkaptenen Anders Sundman. Sex minuter senare utökade Viktor Lundström till 2-0 och i den 20:e matchminuten satte Mohammad Moktar Salat ÄIF:s tredje mål.

Det gav Älvsbyn en drömstart på matchen och laget kunde sedan spela avslappnat.

Visserligen tilläts Brännbergs Adam Rutström reducera en kvart in i andra halvlek. Men det störde inte Älvsbyn nämnvärt.

Istället fastställde Mats Lundström slutresultatet till 4-1 med 23 minuter kvar av matchen.

Älvsbyns andralag i avgörande roll

Älvsbyns andralag förlorade mot topplaget Alterdalen med 0-2 (0-1). Det innebar att Alterdalen, som spelat klart för säsongen, gick upp i serieledning två poäng före Norrfjärden.

Till helgen möts Norrfjärden och Älvsbyns andralag på Norrvalla.

Så gissa vilka Alterdalen kommer att hålla på.