Älvsbyn dansade hem segern

01 SEP 2013
Här gör talangen Elias Alber 6-2.

BILDEXTRA: Älvsbyn vann enkelt hemmamatchen mot Jokkmokk i division fem mellersta med 6-2 (3-1).

– Inte så mycket att orda om. Vi gjorde det vi skulle. Inte så mycket mer, säger Kjell Ernstsson, tränare i Älvsbyn.

Mats Lundström inledde målskyttet.

Redan efter dryga 20 minuter ledde Älvsbyn med 3-0 efter mål av Mats Lundström, Victor Lundström (straff) och David Johanson. Sedan slog hemmalaget av på takten.

– Svårt att driva upp tempot på egen hand när motståndarna inte bjuder till, menar Ernstsson.

David Johansson gratuleras efter sin snygga språngnick i nät. Matchens snyggaste mål.

Jokkmokk reducerade före paus – också det på en straff.

Det var stundtals lite slarvigt från Älvsbyns sida även i andra halvlek. Men ett ryck i slutet av matchen fastställde slutresultatet till tennissiffrorna 6-2.

Här går Henok Tesfaldet Zerais skott i nätmaskorna.

Hemmalagets fjärde mål gjordes av Henok Tesfaldet Zerai som sköt ett hårt pressat skott som styrde på en Jokkmokkspelares ben och in i mål. På förbundets hemsida anges självmål. Men Henoks förtjänar målet.

Elias Alber vände bokstavligen upp och ner på Jokkmokks försvar innan han gjorde Älvsbyns femte mål för dagen.

Älvsbyn båda sista mål i matchen gjordes av talangen Elias Alber.

Pris som matchens bästa lirare gick till David Johansson. En stor anledning var hans oerhört vackra mål på språngnick. Ett riktigt klassnummer.

– I övrigt kändes den här matchen mer som en träning, tyckte Ernstsson.

En nöjd tränarduo i Älvsbyn; Lars Westerlund och Kjell Ernstsson.

Till helgen väntar seriefinal mot Vittjärv hemma på Älvåkra. Då kan serien avgöras.