2b:s coola konstutställning

BILDEXTRA: I samband med skolstarten och avtäckningen av verket Rast av Fredrik Norén så hade Knut Lundmarkskolan ett konsttema. Så här blev 2b:s resultat av temat konst.

Det började med att fröken läste en bok om vad konst är. Vi fick i uppdrag att vara konstnärer och skapa statyer som skulle ställas ut på Knut Lundmarkskolan. Våra fröknar tog kort på oss när vi var levande statyer. Sen fick vi rita av oss som vi stod på fotot. Senare fick vi göra statyerna av ståltråd, piprensare, Magic lera, limpistol och flörtkulor. Sedan limmade vi fast statyerna på frigolit. Efter det fick några måla en stor Piteälv som vi satte våra statyer på. Våra statyer såg ut som isflak som flöt omkring i Piteälven.

När vi var klara med statyerna fick vi jobba med abstrakt konst. Vi började med att se ett bildspel om konstnären Kandinsky och sedan fick vi göra egna målningar. Den abstrakta konsten föreställer ingenting men vi använde oss av de geometriska formerna. När vi målade abstrakt konst använde vi oss av kladdkritor, blyertspennor, penslar, vattenfärg och linjal.

Under tiden gjorde vi en konstvandring i Älvsbyn. Vi tittade på konstverk i central Älvsbyn och tog fotografier som vi gjorde en film av och talade till bilderna. Filmen lade vi ut på youtube och vi visade den på vernissaget. Vill du se filmen kan du söka på youtube och ”konstvandring i Älvsbyn”.

När vi jobbat klart så hade vi vernissage och vi bjöd in Raketen, 2d, 3b och 1b.

TEXT/FOTO: 2b med fröknar.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.