150 miljoner till Vidsel

23 SEP 2013
Skrivet av :

RFN 3

Flygbasen i Vidsel rustas upp för 150 miljoner kronor. Den 55-åriga provplatsen behöver uppgraderas för att möta efterfrågan på kapacitet. 
– Det kan innebära ytterligare arbetstillfällen säger Mats Hakkarainen,  provplatschef i Vidsel, när P4 Norrbotten intervjuar honom.

Försvarets Materielverk driver provplatsen i Vidsel. Basen används för militär testverksamhet  och kommer nu att få ett nytt flygledartorn. Landningsbanan kommer också att uppgraderas.

Under ett och ett halvt år kommer provplatsen att stå under en rejäl ansiktslyftning. Allt fler gäster kommer till Vidsel, många med internationell bakgrund. Genom läge och storlek är provbasen i Vidsel unik i Europa, vilket har lett till att intresset ökar stadigt.

Runt 150 personer arbetar på basen idag, och investeringen på 150 miljoner kan göra att det blir tal om fler arbetstillfällen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.