Varmt för både publik och förare

05 AUG 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: Helgens två deltävlingar i Nordcupen i Motorcross på Högheden blev en väldigt tung historia för många förare, då värmen var hög och det var dåligt med skugga. När vätskebalansen blir fel så tar även orken slut väldigt fort, och man får inte till allt.

För älvsbyföraren Pontus Sköld som ledde MX2U blev inte helgen någon större framgång, då hans gipsade underarm med brutet båtben, satte stop för en fortsatt ledning. Under lördagen körde han två heat, där det första slutade med en tredjeplats men det andra blev att avbryta tävlingen då gipset gått sönder vid ett par vurpor och söndagen blev att bara vara funktionär och att den total ledningen i klassen var förlorad.

Värmen fick även den nya crossbanan att torka ut och det dammade ordentligt. För att råda bot på detta vattnades den och vattnet la sig ovanpå och skapade någon form av vattenhalka som var svår att hantera med många vurpor som följd för många förare, som även kämpade mot värmen och vätskebalansproblem. En utslagsgivande helg med många utslagsgivande heat med andra ord.

Resultat kommer här! 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.