Tung lördag för fotbollsdamerna

11 AUG 2013

Caroline Lindkvist och Älvsbyn gick på knäna i andra halvlek mot Kiruna.

Det blev en tung lördag för Älvsbyns fotbollsdamer. Division II-laget förlorade borta mot topplaget Kiruna med 0-5 (0-1). Utvecklingslaget i division fyra södra föll ännu större, 1-9 (0-7), hemma på Älvåkra mot Bergnäsets AIK.

Älvsbyns division II-lag har varit ute på en roadtripp i Malmfälten under helgen. Till Kiruna på lördagen och Gällivare/Malmberget på söndagen.

Lördagens match mot Kiruna blev som väntat en tuff tillställning. Men Älvsbyn höll jämna steg i första halvlek. Hemmalaget Kiruna kunde dock gå till pausvila med 1-0 sedan Jennifer Lindgren nätat efter knappt en halvtimmes spel.

– Vi krigade på riktigt bra. En helt okej laginsats, tycker tränaren Mats Andersson.

I andra halvlek lyckades tyvärr inte Älvsbyn stå emot. Kiruna tog över taktpinnen och kunde till slut vinna en komfortabel seger med 5-0 och därmed gå upp i serieledning.

– Vi var ju tvungna att flytta fram positionerna och chansa lite grand. Då kan det bli så här. Kiruna var bra men siffrorna blev lite för stora, menar Mats

Storförlust blev det också för ÄIF:s unga utvecklingslag. Bergnäset avgjorde matchen snabbt. Redan efter drygt en kvart stod det 0-3 till gästerna.

Älvsbyn fick ett tröstmål, på straff, efter 47 minuter. Målskytt och säker straffläggare var Vendela Olovsson.