Till serieledning med ett leende

11 AUG 2013
Basamba Fisheru har anledning att le. Han gjorde första målet i Älvsbyns segermatch mot Svartbjörnsbyn.

Älvsbyn återtog serieledningen efter seger hemma på Älvåkra mot Svartbjörnsbyn med 4-0 (1-0).

– Det kändes stabilt, tycker tränaren Kjell Ernstsson.

Efter säsongens första, och överraskande, förlust mot Unbyn i förra omgången kom ett revanschsuget hemmalag ut på planen och tog tag i taktpinnen direkt. En viss oro att det skulle gå troll i bollen, likt senaste matchen,  fanns dock eftersom första målet dröjde.

Men i den 38:e matchminuten gjorde Älvsbyn 1-0. Den som spräckte nollan var, som så många gånger förr, Basamba Fisheru.

Snabbe Mohammad Moktar Salat gjorde ÄIF:s tredje mål.

Basamba som varit knäskadad vilade sedan i andra halvlek. Från bänken fick han se sina lagkamrater förvalta ledningen. Tio minuter efter pausvilan gjorde Mats Lundström 2-0 och med dryga kvarten kvar satte speedkulan Mohammad Moktar Salat 3-0. Då var förstås matchen avgjord.

– Jag tycker att vi kontrollerade spelet. Grabbarna rullade boll med tålamod och dessutom kom vi runt på kanterna. Precis enligt ritningarna. Skönt också att det trillade in några mål framåt, summerade Ernstsson.

Duktige målvakten Franklyn Ogbuti kan bokföra ännu en nolla på kontot över insläppta mål.

Älvsbyn kunde kosta på sig att slarva lite i slutet av matchen och bjöd Svartbjörnsbyn på några halvchanser plus ett par hörnor. Men seriens försvarstätaste lag höll nollan. På en kontring i sista ordinarie matchminuten kunde istället Viktor Lundström fastställa slutresultatet till 4-0.

– Skönt med tre nya poäng och återtagen serieledning, tyckte Ernstsson.

Talangen Elias Alber fortsätter att visa framfötterna. HAn hade några riktigt bra målchanser. Som den på bilden.

Talangen Elias Alber fortsätter att visa framfötterna. Han hade några riktigt bra målchanser. Som den på bilden.

Mats Lundström fick pris som matchens lirare. Ett korrekt val. Kul också att se talangen Elias Alber och snabbe Mohammad Moktar Salat.

Mohammad Moktar Salat är enormt snabb. Ibland nästan för snabb för sitt eget bästa.

– Det kan inte vara kul att som trött back ställas mot Mohammad Moktar Salat som pigg inhoppare, konstaterade Ernstsson.

I övrigt ska alla i Älvsbyn ha beröm för en väl genomförd match.