”TAIF-Expressen” Felix vann på imponerande tid trots långt skadeuppehåll

08 AUG 2013
Skrivet av :

Talangen Felix Johansson, 14 år från Älvsbyn men numera tävlande för Piteå Friidrott, har varit skadad en längre tid. Det hindrade honom inte från att vinna 100 meter för pojkar 15 vid tävlingar i Skellefteå den gångna helgen.

Felix Johansson överst på pallen trots att han innan tävlingarna i Skellefteå varit skdad ett halvår. Imponerande.

Felix Johansson överst på pallen trots att han innan tävlingarna i Skellefteå varit skdad ett halvår. Imponerande.

”TAIF-Expressen” noterades dessutom för tiden 12,47 sekunder vilket ger honom en plats på Sverige-bästa-listan i hans åldersklass.

Efter Norrlandsmästerskapen inomhus i februari har Felix dragits med en envis skada i vänster höftböjsmuskel. En skada som hindrat honom från tävlande i ett halvårs tid. Istället har Felix tvingats köra rehab-träning. Men den exercisen har han gjort under bästa möjliga ledning av Stefan Thompsson på Star i Bergsviken. Samme Thompsson ansvarar även för den fysiska träningen av ishockeylaget och regerande svenska mästarna Skellefteå AIK.

Men Felix har bara kunnat träna sprint för fullt den senaste 1,5 månaden. Därför åkte han till tävlingarna i Skellefteå utan några större förväntningar. Hans första tävling efter skadan.

Väl i startblocken överraskade Felix både sig själv och omgivningen. ”TAIF-Expressen” vann på kanontiden 12,47.

Nu väntar DM i Luleå den 17 augusti och senare i slutet av denna månad Norrlandsmästerskapen i Härnösand.

Däremot avstår Felix att tills vidare hoppa längdhopp på grund av skadan.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.