Storforsen först ut när Kungaparet anlänt

20130816_kungsf_puff

Kungligheterna anländer till Storforsen i buss.

Kungens visit i Storforsen sågs av en skara besökare som tillsammans med kungaparet fick ta del av kommunalrådet Helena Öhlunds välkomsttal.

Personalen på hotellet delade ut flaggor och vimplar inför besöket, och en förväntansfull atmosfär satte stämningen. Just när Helena Öhlund skulle påbörja talet till kungen och folket, sprack molnen upp och släppte fram en strålande sol.

Kommunalrådet Helena Öhlund höll tal.

Kommunalrådet Helena Öhlund höll tal.

– Älvsbyns kommun är stolta och väldigt glada att kungen väljer att hälsa på oss under sin Eriksgata. Det finns många Storforsen men bara en som verkligen gör skäl för namnet. Så inledde Helena Öhlund välkomnandet av kungligheterna.

Därefter informerade hon om Storforsens fallhöjd och mängden vatten som forsar förbi. Annika Fredriksson, VD för Swedish Lapland närvarade och hälsade också på Kungen.

Kungen hälsar på Annika Fredriksson, VD för Swedish Lapland..

Kungen hälsar på Annika Fredriksson, VD för Swedish Lapland..

Drottningen hälsade på alla barn som kommit och tog sig tid att ta i hand och stanna till lite extra när tillfälle gavs. Därefter blev det tid att fortsätta resandet, denna gång mot tätorten Älvsbyn.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.