Sommarsäsongen börjar närma sig sitt slut

06 AUG 2013
Skrivet av :

Selholmens Camping har haft en hyfsat bra sommarsäsong. Ett flertal gäster från olika delar av Europa har stannat på sina semesterresor för att antingen övernatta på campingen eller stanna i ett par dagar. Dock så klår inte det nuvarande året den förra säsongen.

– Som jag har upplevt det har det varit mindre turism än förra säsongen, berättar Staffan Grönlund, ansvarig på Selholmens Camping.

Selholmens Camping har precis gått in på den sista sommarmånaden. Ett X antal besökare från ett flertal olika länder har färdats genom campingens grindar de senaste månaderna. En del av dom har kommit från grannländerna Norge och Finland, medan vissa har kommit enda ifrån Holland. Men det land som har blivit representerats mest är grannarna i södern, Tyskland. Dock så är det inte dom som har varit mest synliga.

– Men jag upplever att det har varit fler finländare i rörelse än förr, berättar campingens ansvarige Staffan Grönlund.

Vart less på kusten

En av campingens alla gäster är umeåbon Kenneth Arestav som hade kommit tillsammans med sin bättre hälft. Paret genomför just nu en resa genom Sverige för att ta del av den vackra naturen och de olika sevärdheterna. I Älvsbyn stannade dom två nätter på Selholmens Camping.

– Vi ville se något annat än kusten. Så vi avverkar hela landet i etapper. Nu ska vi till Arvidsjaur, berättar Kenneth.

Hur har eran vistelse här varit?

– Den har varit bra. Fint väder, vackra vyer och Piteälven. Bättre kan det inte bli.

Sommarjobbare och bättre skyltat

Detta är Staffan Grönlunds andra säsong som ansvarig på campingen. Ifjol anställdes han av Älvsbygymnasterna som driver verksamheten. I år har han också haft sommarjobbare vid sin sida, hjälp som han vill ge en stor eloge till. En av dom är Alva Öberg som precis har gått ut högstadiet. Hon har arbetat på campingen i snart tre veckor.

– Det har gått bra. Det här är min sista vecka. Men jag längtar till skolan, för jag börjar gymnasiet, berättar Alva som kommer att läsa Naturvetenskap.

Campingen fick negativ kritik ifjol. Förbipasserande tyckte att skyltningen var för dålig och att det var svårt att hitta dit. Detta löste Staffan genom att uppföra skyltar lite här och var längs vägarna.

Hur har det varit sen dess?

– Än så länge har det varit tyst. Det är som i skolan, så länge det är tyst är det bra.

Hur slutresultatet kommer att bli och om campingen har gått runt återstår att se. Först ska säsongens alla kvitton genomgås.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.