Sista förberedelserna innan Kungen anländer

H.M. Drottningen får en vacker bordsplacering.

H.M. Drottningen får en vacker bordsplacering.

I Älvsbyn råder bråda tider. Strax anländer H.M. Konungen till byn.

Poliser och säkerhetsvakter går igenom säkerheten på de platser Kungaparet möter allmänheten och i hemmen ser folket till att ha laddade batterier i kameran.  I församlingsgården står allt dukat och förberett inför den stundande lunchen och Floristen har precis dekorerat med vackra blomsteruppsättningar.

Men någon nervositet verkar inte råda.

– Nej, de är ju människor de med, säger Anneli Kulluvaara  som har komponerat ihop menyn.

Lunchen är komponerad av lokala och norrbottniska råvaror. Till förrätt serveras sikröra på glödhoppa med nordisk pesto. Varmrätten består av Älggryta med kantareller, mandelpotatis och lingonchutney. Sittningen avrundas med vit chokladcréme med rabarber och jordgubbar toppade med små citronmaränger. Till allt detta serveras rabarbermjöd och vatten. Kaffe och te avslutar måltiden.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.