Polarbröd i bord och toner på Sveriges ambassad i Helsingfors

22 AUG 2013
Skrivet av :

Polarbröd finns på delikatess-bordet när Svenska ambassaden i Helsingfors, i dag torsdag, bjuder in nyckelpersoner inom finskt näringsliv till en gårdsfest. Temat för dagen är en resa genom Västerbotten – från kust till hav. Den ska deltagarna på festen få uppleva genom mat, kultur och information.

Västerbotten har en natur och kultur utöver det vanliga. Länets fjällvärld tillhör ett av Europas sista orörda naturområden och Umeå, björkarnas stad, är Europas kulturhuvudstad 2014.

Västerbotten bjuder också på en mängd delikatesser; Västerbottensost, Umlax och Polarbröd är några av de norrländska företag som medverkar i arrangemanget.

Kontrasterna mellan kust och fjäll, glesbygd och stad sätter smak på de klassiska råvarorna som präglas av havet, jorden, skogen och fjället. Allt detta ges det smakprov på under kvällen i bord och toner. Musik och uppträdanden av Birgit Lindberg och Lisa Miskovsky.

Helena Rönnnmark.

Helena Rönnnmark.

– Norden inklusive Finland är en strategiskt viktig marknad för Polarbröd, säger informatör Helena Rönnmark.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Sveriges ambassad, Länstyrelsen Västerbotten samt Business Sweden, Difa – Svenska Dotterbolag i Finland r.f, Hanaholmen – Kulturcentrum för Sverige och Finland, VisitSweden.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.