Nordcupen på ÄMS nya motorcrossbana

01 AUG 2013
Skrivet av :

Kommande helg 3-4 augusti kommer Nordcupen:s deltävling 5 och 6 i motocross, att avgöras på Högheden och Älvsby Motorsällskaps nyrenoverade och ombyggda Motorcrossbana. Detta på en bana som nu blivit lite längre och som byggts om en hel del sedan fjolåret.

 

Benny Lindström ÄMS har de senaste veckorna jobbat mycket med den nya banan och timmarna på Högheden har blivit många. Men då har det blivit lite annan sträckning och lite längre bana, samt en ny modernare startramp som byggts dels i Arne Linds firmagarage och på plats på Högheden, allt för att göra anläggningen mer atraktiv. För att bjuda både förare och publik på nyheter som skall utveckla sporten.

Nordcupen är en tävlingsserie i motocross som körs i Svemos distrikt Övre Norra Norr och Västerbotten. Nordcupen har funnits sedan 1983 i olika former. Deltagarna kommer främst från Sverige men även från Finland och Norge.

Efter de fyra första tävlingarna i årets cup så har vi hemmaföraren Pontus Sköld i ledning i MX2U med 303 poäng, Michael Noren på 6:e plats med 214 poäng. I MX2 återfinns Max sköld på en 5:plats med 155 poäng liksom Petter Nårsa Moskosel (Boende i Älvsbyn) på en 8:e plats med 122 poäng. I MX Bred återfinns Peter Strand på 10 plats med 59 poäng. I 85U hittar vi Anton Lidström på en 14:e plats med 172 poäng, som inte är dåligt för en nybörjare som bara kört ett par månader.

De klasser som ingår i Nordcupen nu är:
Guldhjälm 65,85.
Ungdom 85 10-16 år.
MX2 Ungdom/U17, MX Girls.
MX1/MX2, Bredd.

Totalresultat efter 4 tävlingar i Boden och Kiruna här.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.