Kronprinsessan seglar in till Norrbotten

20 AUG 2013
Skrivet av :

 

Den kungliga glansen fortsätter i Norrbotten. Efter Kungen och Drottningens besök på fredag den 16 augusti är det nu klart att ytterligare en familjemedlem kommer att besöka regionen. Norrbotten kan nämligen se fram emot att hälsa Kronprinsessan Victoria välkommen till Luleå den 22 augusti.

Tillsammans med representanter från bland annat Länsstyrelsen och Luleå kommun kommer Kronprinsessan att diskutera skärgårdsutveckling, och detta under en tur på ostindiefararen Götheborg, som gör sin insegling mot Luleå, den andra i ordningen. Väl i hamn kommer prinsessan att lägga ner en signerad plakett, som berättar om invigningen av Södra hamnplan och från Götheborg är det tänkt att skjuta åtta skotts salut.

Kronprinsessan Victoria kommer att inviga Södra hamnplan i Luleå den 22 augusti.

Kronprinsessan Victoria kommer att inviga Södra hamnplan i Luleå den 22 augusti.

– Det är en stor ära för oss att få ta emot Götheborg och att vi tack vare skeppets besök även får den nya södra hamnplanen invigd av Kronprinsessan Victoria. Det är stort för Luleå och för hela regionen, har Luleås kommunalråd Karl Petersen tidigare sagt i en intervju med NSD.

 

Ostindiefararen Götheborg är världens största seglande träskepp, en replika av det träskepp som sjönk utanför Göteborgs kust på 1700-talet.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.