ICA investerar 50 miljoner i Älvsbyn

23 AUG 2013
Skrivet av :

Till sommaren får ICA-handlaren Ulf Burström öppna i nya moderna lokaler på den gamla Lekenskoletomten i Älvsby. Butikskedjan har nämligen beslutat att satsa 50 miljoner kronor i en ny Supermarketbutik i kommunen.

–Det märks att Ica tror på Älvsbyn, säger han.

ica

Ica har under en tid sökt modernare butikslokaler i Älvsbyn och ett alternativ har varit att bygga nytt på Lekenskolans gamla tomt som planerats med en affär i den nya detaljplanen. I går fick Ica bygglov för ett Supermarket vid Skolgatan och det första spadtaget tas redan den 5 september.

–Det känns otroligt kul. Vi kommer att få en större butik och därmed andra förutsättningar att ta hand om kunderna. I dag har vi en gammal butik som behöver översyn nästan dagligen, säger Ulf Burström.

På sin Facebooksida låter Ica Supermarket meddela att den nya affärslokalen blir 1750 kvadratmeter stor och investeringen kommer att kosta cirka 50 miljoner kronor. Byggnationen beräknas ta upp emot ett år att genomföra med både inredning och utrustning, men företagets målbild är att öppna till sommaren 2014.

Investeringen visar att det finns framtidstro i Älvsbyn, anser Ulf Burström.

–Det är trevligt för våra kunder och oss som jobbar här men det känns också bra för hela kommunen. Hade inte Ica trott på det här samhället hade de inte gjort den här satsningen.

I dag är Ulf Burström egen Ica-handlare men i och med nybygget blir han butikschef.

–Det drivs i dotterbolagsverksamhet och jag blir anställd av dem.

 

Byggherre blir Fastec Sverige AB i Skellefteå.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.