Hela programmet för Kungens besök i Älvsbyn

Pressbild Hovet

Pressbild Hovet

Här listar vi hålltider för H.M. Konungens dag i Älvsbyn. Tillsammans med H.M. Drottningen besöker han Norrbotten för att fira sitt fyrtionde år som regent. Allmänheten inbjuds att delta i dagen och får gärna uppmärksamma kungaparets besök i Älvsbyn genom att hissa flaggan!

Vimplar med svenska flaggan delas även ut till besökarna vid Hotell Storforsen och på Kyrkmalmen, en timme innan kungen anländer.

10.05 Besök på Arctic Falls i Älvsbyns kommun
Kungabesöket startar, Jonas Jalar VD för Arctic Falls AB tar emot och berättar om verksamheten och biltestnäringen i länet.

10.50 Besök vid Hotell Storforsen i Älvsbyns kommun (Fototillfälle)
Möjlighet för allmänheten att möta kungaparet. Kungaparet anländer till hotellet och går ned mot vattnet. Information om Älvsbyns kommun av Helena Öhlund, kommunalråd. Besöksnäringen en viktig basnäring, Annika Fredriksson, VD Swedish Lapland

11.45 Besök på Kyrkmalmen i Älvsbyn (Fototillfälle)
Möjlighet för allmänheten att möta kungaparet. Kungen och Drottningen promenerar till ”Kungastenen” för signering. Musik- och köruppträdande samt fanfar. Information om Älvsby församling. Tomas Lång, kyrkoherde i Älvsby församling

12.15 Lunch i församlingsgården
Värdar: Helena Öhlund, kommunalråd i Älvsbyns kommun och Tomas Lång, kyrkoherde i Älvsby församling

13.30 Bussresa från Älvsbyn till Luleå
Nutidsbeskrivning av utvecklingen i länet av landshövding Sven-Erik Österberg. Information om Luleå kommun av Karl Petersen.

Eventuella ändringar i programmet kommer att uppdateras löpande.

I Luleå kommer H.M. Konungen och H.M. Drottningen att besöka Kyrkan, Gammelstad och friluftsmuseet. Luleå tekniska universitet och Stadsparken kommer också att föräras besök.

Läs mer om Kungens besök i Norrbotten.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.