Förlust för Älvsbyn mot Piteå

27 AUG 2013

Chanser fanns och Älvsbyns damer spelade stundtals bra. Men det blev förlust bort mot Piteå 2 med 1-3 (0-1).

Anna Hedman och Älvsbyn föll borta mot Piteå.

Förra allsvenska spelaren och numera spelande tränaren Sara Eliasson gjorde debut för Älvsbyn i matchen. Där har ÄIF ett segervapen inför slutspurten av serien.

Matchen på LF Arenas naturgräs blev en spelmässigt jämn kamp. Piteå tog dock ledningen genom Petra Lundgren i den 22:a matchminuten. Ett resultat som stod sig till pausvilan.

Efter knappt tio minuter av den andra halvleken kvitterade 13-åriga talangen Emelie Hjertberg. Då hade Älvsbyn motståndarna Piteå under press.

Men två snabba mål av Ebba Östman och Anna Berglund i den 74:e respektive 78:e minuten förstörde ÄIF:s segerchanser.

Sara Eliasson började matchen som mittback tillsammans med syrran Lisa. Hon flyttade dock upp på mittfälten under slutdelen av matchen.

Älvsbyn saknade inte chanser. Bland annat noterades laget för ett par frilägen och ett ribbskott som var värda ett bättre öde.