Elever får en smak av arbetslivet

30 AUG 2013
Skrivet av :

Sen skolstarten i år arbetar gymnasieelever som pluggar Hotell- och turismprogrammet på Polar Hotell en dag i veckan. Anledningen är för att eleverna ska få komma ut på en arbetsplats och lära sig mer om hur det är och går till där.

– Jag tycker att det är bra. Man lär sig mer i en riktig miljö, berättar läraren Kerstin Karlsson, personen bakom detta.

Arbetsuppgifterna består av att hålla i frukostbuffén och förberedelserna inför dom bokade konferenserna. Dom får även städa och fixa till rummen. Dagen börjar klockan 06:00 och slutar när allt är färdigt.

– Dom ska ju se helheten och vad det här yrket innebär, berättar Kerstin.

Eleverna växlar mellan vanliga teoretiska arbeten och det praktiska arbetet på hotellet. Arbetet på hotellet är obligatorisk och pågår i ett år. Då detta är är så pass nytt är även eleverna från årskurs två där en dag i veckan. Årskurs ett är där på fredagarna medan årskurs två har hand om onsdagarna.

I årskurs ett hittar man eleverna Christoffer Nyman, Linus Risberg och Anna Högberg Sundkvist.

– Jag tycker att det är roligt. Det är ju bra start om man ska jobba inom hotell & turism i framtiden, berättar Christoffer Nyman som planerar att antingen jobba på hotell, skidanläggning eller båt i framtiden.

FOTO: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.