Delar av Forum rustas upp

12 AUG 2013
Skrivet av :

Nytt golv och nya utrymningsdörrar i idrottshallen, nytt larm och brandlarm i hela anläggningen, säkrare bowling och ny elektronik. Det är vad som finns med på listan över vad som fixas i Folkets Hus Forum under sommaren.

 

Folkets Hus Forum i Älvsbyn är mitt inne i ett stort projekt. Kommunen har bland annat bestämt sig för att rusta upp gymnastikhallen. Till exempel så har nya utrymningsdörrar monterats, då de tidigare som fanns där blev underkända. Man har även valt att ta bort det gamla golvet och ersätta det med nytt. Golvet som fanns där tidigare var så pass gammalt att ett nytt golv var den enda lösningen.

– Det är gammalt och har spruckit. Folk får ju stickor i fötterna, berättar Anders Nilsson, VD på Älvsbyns Fastigheter

Det nya golvet kommer den 12 augusti.

Nya regler för bättre säkerhet

För ett tag sedan fick Arbetsmiljöverket i uppdrag av EU att inspektera landets bowlinghallar. Ett flertal olyckor i Europa har inträffat under de senaste åren och har resulterat i att kägelresningsmaskinerna måste installeras med säkerhetskomponenter. Detta för att förhindra fler olyckor. Som de flesta bowlinghallar i Sverige vart Älvsbyn underkänd. Man är därför mitt inne i att fixa till detta. Tanken är att arbetet ska vara klart den 19 augusti. Men datumet kan skjutas upp, beroende på resultatet av nästa besiktning.

Bowlinghallen har även fått nya TV-apparater och datorer till varje bana.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.