Curt och Leif berättar om Rally i P4

26 AUG 2013
Skrivet av :

Beatrice Karlsson från P4 Radio Norrbotten utmanade de två Sikfors Rallyförarna Curt Jonsson och Leif Jonsson mot varann på Luleå Motorstadion vid Näverbergs Sprinten på lördagen. Hur det slutade kan du höra nu på tisdag 27/8 efter 10.00 i Radio Norrbotten.

Så här skrev Curt om det hela.

Efter regn kommer SOL!
En kort och solig rapport från 142-Blå´s senaste äventyr. 142-Blå hade dagen till ära fått besök i högerstolen av P4-Norrbottens reporter Beatrice Karlsson som gjorde ett reportage.

Nåväl, nu till själva räjset. Under en skinande sol på Luleå Motorstadion, Näverberget, skulle vi köra en dubbelslinga tre gånger och de två bästa poängen gav slutresultatet. I 142-Blå´s Historiska klass var det vi och Leif Jonsson som skulle tampas. Leifs Ascona har tidigare spöat 142-Blå ett antal gånger så nu skulle vi visa var skåpet ska stå (efterkonstruktion).

Beatrice i höger stolen hade fullt upp med att prata i radiomikrofonen och samtidigt ge uppmuntrande tillrop till chauffören, vilket hon gjorde med bravur!

Fösta åket slog vi Leif med ett par sekunder och tror att vi placerade oss kring en 6:e plats totalt.

Taktiken till andra var att öka och det tyckte vi att vi gjorde men klockan sa annat, men det räckte för att spöa Leif igen. Detta betydde att vi var klar segrare i klassen redan innan sista åket.

Beatrice och jag beslutade att vi kikar på en förbättrad totalplacering i sista åket. Jorå, vi tog i utav bara den men klockjäkeln sa att vi hade överladdat.

Summering: Den gamle piloten och 142-Blå behöver uppmuntran under räjs för att prestera och det fick vi ordentligt av Beatrice.

Detta var sista tävlingen i år så nu blir det 142-Blå fixning inför vintersäsongen.

STORT tack till alla som tror på och hjälper oss!!!

Hälsn.
142-Blå
PS! Kan ni inte lyssna direkt går det att leta fram på P4-Norrbottens webb. Gör det så ser radion att Rally/Racing ger många lyssnare!  Tisdag 27/8 efter 10.00 i P4 Radio Norrbotten var det.

Prispallen där jag kantas av Beatrice och Leif har Susanne Fredriksson tagit.

Följ med  Beatrice och Curt  under Omgång 2.

Resultatlista

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.