Curt blev Förbundsmästare i Rally i helgen

18 AUG 2013
Skrivet av :

90 års jubileumet för NMS (Norrbottens Motor Sällskap) i Boden rullade vidare under lördagen med den 53 upplagn av ”Kanonrundan”. Med skyfall och leriga sträckor bjöds det på Rally på 8 sträckor (4 fyra sträckor som kördes två varv. Totalt 13 mil)

 

Curt Jonsson, Sikfors i sin blåa Volvo 142 -72, tillsammans med Codrivern Lars Nilsson Älvsbyn, blev under lördagens Rally, ”Kanonrundan” Förbundsmästare i klassen Appendix K som gäller för äldre bilar, s.k. Historiska bilar!

Det var mycket svåra förhållandena, när det timmarna före start började regna och blåsa, som innebar att lös lera lade sig överst, och det blev mycket halkiga rallyvägar!

Curt åkte med sina gamla ”hockeypuckar” till däck, med alldeles för hård gummiblandning! En verkligt starkt prestation att trots att vara ”klicken smör i stekpannan” ta sig helskinnad i mål,i detta så svåra före! En eloge till den så rutinerade codrivern Lars Nilsson som säkert har en stor del i detta!

De slutade två i klassen, och det räckte för att ta hem titeln Förbundsmästare!

I samma klass körde den så snabbe Leif Jonsson, Sikfors i sin vassa Opel Ascona A, och var sträcksnabbast redan på den inledande sträckan! Men oturen var framme, efter uppehållet startade ej bilen och han var tvungen att bryta tävlingen!

Berättar en nöjd Anders Jonsson, Teamchef för Curt Jonssons Rallyteam!

Lite videobilder från en del av en sträcka:

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.