Ännu en roman från Vidsel

13 AUG 2013
Skrivet av :
Tilde är Lawe Söderholms andra roman. Nu finns den att köpa i Älvsby bokhandel.

Tilde är Lawe Söderholms andra roman. Nu kan du köpa den i Älvsby bokhandel.

En bok om vad kärlek och hat kan göra med människor. Så beskrivs boken Tilde, som från och med den 12 augusti finns att köpas i Älvsbyns egen bokhandel. Författaren Lawe Söderholm från Vidsel har tidigare gett ut boken Alfred, handelsmannen.

Tilde är Lawe Söderholms sjätte bok, den andra romanen i ordningen. Nästan alla platser som omtalas i boken har han själv besökt. Så har han byggt upp både ett stort material och en stor kunskap. Idén till boken kom efter ett TV-program om ett nedlagt fiskeläger som fått nytt liv som kulturby. Boken ges ut av bokförlaget Lumio.

Köpställen: Älvsby Bokhandel, Bodéns bokhandel, online-bokhandlare.

På baksidan av boken avslöjas en del av innehållet;

Tilde och hennes 4-åriga dotter Maria, träffar en äldre svensk man på ett värdshus i norra Norge. Det uppstår en djup kärlek och vänskap mellan dem.

Tildes samiska mormor, hennes liv och kunskaper har påverkat Tilde starkt och hon får uppleva mormoderns naturreligion.

Tilde är änka efter en man från Libanon, vars familj driver en vingård i Bekaadalen. Tilde är starkt präglad av en våldsam upplevelse i Libanon.

Erik är änkeman och har arbetat i Amazonas djungler med att dokumentera skogsskövlingen, men också för att hjälpa de hårt utsatta indianstammarna som fördrivs av de amerikanska skogsbolagen till svält och utrotning.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.