Ännu en milstolpe för Älvsbyhus – hus nummer 37 000 klart för leverans till Uppsala

29 AUG 2013
Skrivet av :
Hus nr 37 000 är av modellen Höner, en av de mest populära husmodellerna i Älvsbyhus svenska husprogram.

Hus nr 37 000 är av modellen Höner, en av de mest populära husmodellerna i Älvsbyhus svenska husprogram.

De sista skruvarna är åtdragna och alla skåpluckor hänger på plats. På den stora lastbilen placeras de färdiga husmodulerna, som sedan kommer att monteras ihop och bli till ett nytt hem för en familj i Uppsala. Chauffören gör en sista kontroll innan han sätter sig i förarhytten. En helt vanlig arbetsdag kan tyckas. Älvsbyhus är ju trots allt Sveriges största småhustillverkare och härifrån transporteras husmoduler på löpande band. Ändå är det så mycket mer. Det är en milstolpe som passerar de stora grindarna på Älvsbyns industriområde. Det är hus nummer 37 000 i ordningen, som rullar ut från fabriken i Älvsbyn idag. Och vi vet inte vem som känner sig gladast; den blivande husägaren, eller Älvsbyhus VD, Kent Johansson: – Även om vi har en hög produktionstakt som gör att milstolparna duggar tätt i form av jämna tusental, så är det alltid lika skönt att stanna upp för en sekund och konstatera att vi uppfyllt drömmen om ett eget hem för ännu en familj. Det är inte bara en siffra eller ett husnummer, utan det är en känsla. Jag minns själv husleveransdagen till mitt eget Älvsbyhus för över 20 år sedan, en bubblande glädjekänsla som jag aldrig kommer att glömma…

Thomas Westbom monterar köket i hus nummer 37 000.

Thomas Westbom monterar köket i hus nummer 37 000.

Kent Johansson och hans bror Stefan tillhör den tredje generationens husbyggare i släkten Johansson. Sedan bolaget år 1960 revolterade Sverige med modulproduktion har verksamheten befunnit sig i en ständig utvecklingsfas, vilket har visat sig ge bra resultat. Älvsbyhus har nämligen haft äran att titulera sig som Sveriges största småhustillverkare ända sedan millenniumskiftet. Och affärsiden är densamma än: ”Att sälja och tillverka färdigmonterade, källarlösa trähus i 1 eller 1,5 plan av hög kvalitet till marknadens lägsta pris”. – Det är en affärsidé som förpliktigar och som är en riktig utmaning – samtidigt är det den affärsidén som tagit oss till en ledande position på den nordiska marknaden, säger Kent Johansson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.