Anna matchhjälte när ÄIF vann viktig seger

11 AUG 2013

Älvsbyns fotbollsdamer tog en snabb revansch för lördagens förlust mot Kiruna. På söndagen vann de grön-vita borta mot Malmbergets AIF med 2-1 (0-1). Segerskytt blev Anna Sundberg som gjorde båda målen.

Anna Sundberg med bestämd segerblick!

– Härligt! Nu har vi häng på flera lag ovanför strecket, jublade Mats Andersson, tränare.

Annars började Älvsbyn matchen lite trevande.

– Mediokert. Det var som om vi inte klivit av bussen, menade Mats.

Det innebar att Älvsbyn fick gå till pausvila i underläge, 0-1.

– Men vi hade ett bra snack under vilan. Vi pratade igenom vad vi borde göra. Sedan gick tjejerna ut och gjorde som vi sagt. Andra halvlek var riktigt bra från vår sida. Vi skapade massor av chanser och kunde ha gjort flera mål till.

Carolin Lindqvist gjorde två bra matcher under helgen.

Men belöningen lät vänta på sig. Först runt den 70:e matchminuten kom kvitteringen sedan Emelie Hjertberg serverat snabbfotade Anna Sundberg en djupledsboll.

Matchavgörandet, i den 88:e minuten, kom till på ungefär samma sätt. Återigen var det Anna Sundbergs snabbhet som gav resultat.

Nu skiljer bara fyra poäng mellan Malmberget på sjätte plats i tabellen och Älvsbyn på tionde. Det blir en spännande avslutning på serien och kampen runt nedflyttningsstrecket.

Lisa Nilsson dominerade backlinjen i Älvsbyn.

Bäst i Älvsbyn under helgens roadtrip till Malmfälten Anna Sundberg. vänsterbacken Lisa Nilsson och forwarden Carolina Lindkvist.

– Vi har haft en bra resa tillsammans. Fotbollsmässigt känns det också bättre och bättre.

Helgens turné var också bra för lagsammanhållningen. Laget övernattade i Kiruna mellan lördag och söndag.

– Även sjuka och skadade har följt med, berättar Mats.