Älvsbyn representerat i Barents Summer Games

Foto Eva Lindbäck

Junioren Jonas Lindbäck, 16 år, representerade Älvsby TK i klassen Pojkar 18 under helgens Barents Summer Games.

Vid helgens Barents Summer Games i Luleå, med idrotterna styrkelyft, tennis, fotboll och handikappidrott deltog i tennisen bland andra junioren Jonas Lindbäck, 16 år, från Älvsby TK i klassen Pojkar 18.

På fredagen stod Norge för motståndet, där Sverige vann med 10-5 i matcher. Jonas vann sin singelmatch mot Thomas Evenset med 6-2, 6-2. I dubbeln ihop med Luleåkillen Henrik Holm mot Evenset och Kristian Lillegård, blev det förlust för dem med siffrorna 2-6, 5-7, det var första gången de spelade ihop, så i andra set blev spelet bättre och bättre.

Lördag möttes Finland och Norge, där Finland vann med 13-5.

Söndagen blev alltså finaldag mellan Sverige och Finland. Där blev det en tuff singel för Jonas mot den duktige spelaren Matias Siro. Matias vann två matcher i finska mästerskapen, och är rankad 9:a i Finland, så det var ett tufft motstånd. Jonas ledde med 5-2 i första set, innan Matias vände o vann med 5-7, 1-6. Dubbeln ihop med Holm blev även det en tuff match, där Siro och Eliel Haapanen vann med 1-6, 4-6. Finland vann till slut med 11-5 och det var endast tjejerna i 18-klassen och damerna som vann sina matcher mot Finland.

Finland blev alltså 1-a, Sverige 2-a och Norge 3-a i tennistävlingen.

TEXT Anders Jonsson
FOTO Eva Lindbäck

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.