Älvsbyn ökar mest inom turism

09 AUG 2013
Skrivet av :

“Älvsbyns kommun hade år 2012 den största procentuella ökningen av turism för alla orter i Norrbotten, en ökning med 25 procent. För Norrbotten som helhet ökade turismen med tre procent förra året. Det här visar siffror från turistorganisationen Swedish Lapland.

I Älvsbyn har övernattning på camping ökat från 4100 gästnätter för år 2011 till 6500 gästnätter för år 2012. Den stora ökningen står hotellen för, där har gästnätterna ökat från 31 500 för år 2011 till 46 500 för år 2012.”

Det här skriver Pär Jonson, näringslivschef, i sin blogg som du även hittar i vänsterspalten på vår sida. Klicka här och läs mer…

Natursköna Älvsbyn blir allt populärare som besöksmål både bland semesterfirare och yrkesutövare. FOTO: MARCEL KÖPPE

Natursköna Älvsbyn blir allt populärare som besöksmål både bland semesterfirare och yrkesutövare. FOTO: MARCEL KÖPPE

Jonsson berättar också om sin semesterresa till Skottland och vad han lärde sig av den. Vidare funderar näringslivschefen över hur en eventuell gruvbrytning i Laver kommer att påverka besöksnäringen och gör jämförelser med Gällivare.

Tänkvärd läsning.

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.