32-åring häktad för lördagskvällens kniv-attack mot tonåring i Älvsbyn

14 AUG 2013
Skrivet av :

En 32-årig man har häktats misstänkt för grov misshandel av en 17-årig pojke i centrala Älvsbyn på lördagskvällen. Pojken skars, helt oprovocerat, svårt i ansiktet. 32-åringen är känd av polisen sedan tidigare. Det var samme man som tidigare i våras hittades blodig och pistolbeväpnad i en trappuppgång på Storgatan.

Händelsen inträffade vid 21.40 under lördagskvällen. En man gick till angrepp mot 17-åringen som blev svårt skuren i ansiktet. Flera personer bevittnade attacken.

17-åringen fördes till Sunderbyns sjukhus där han, enligt uppgift, syddes med 16 stygn.

Gärningsmannen sprang från platsen. Men efter vittnesuppgifter och spaningsarbete grep polisen i veckan en 32-årig man. På onsdagen häktades han vid Luleå Tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

– Rubriceringen är grov misshandel eftersom dådet var av så farlig och hänsynslös karaktär, säger kammaråklagaren Rickard Finnberg, till Norrbottens-Kuriren.

Mannen nekar till brott och bestred även häktningen. Men tingsrätten gick alltså på åklagarens linje. 32-åringen har också ålagts restriktioner i häktet.

Polisen söker vittnen till händelsen. Framförallt ett par i bil som stannade och pratade med patrullen efter attacken. Även övriga vittnesuppgifter är viktiga för den fortsatta utredningen. Ni som sett, hört eller vet någonting om händelsen uppmanas att kontakta kriminalavdelningen i Piteå via telefon 114 14.

Åtal för misshandeln ska vara väckt den 28 augusti. Åklagare är Sara Larsson Nyberg.

Troligen kommer även åtalet om vapenbrott (sedan mannan tidigare i våras vådaskjutit sig i en trappuppgång på Storgatan i centrala Älvsbyn) att tas upp i samma förhandling.

Straffskalan för grovt vapenbrott är sex månader till fyra års fängelse och för grov misshandel ett år till sex år.

32-åringen riskerar alltså ett långt frihetsberövande.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.