Vidsel okontaktbart

26 JUL 2013
Skrivet av :

Under ett par dagar har hela Telias nät legat nere, vilket omöjliggjort kommunikation via både mobila och fasta nätet. 

Den som har kommunens bredband eller exempelvis Net 1 har haft åtkomst till internet, varifrån felanmälan gjorts. Vidselsbor och solande semesterfirare har trots detta kunnat ringa nödnumret 112 då det har behövts.

Den obemannade macken i Vidsel har inte gått att nyttja, eftersom att betalstationen är kopplad till mobila nätet. Förhoppningsvis har detta inte ställt till några större problem för boende och/eller turistande i området.

Klockan 16.00 idag skulle problemet vara åtgärdat.

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.