Veteran-SM-medaljer utan sina racketar!

29 JUL 2013
Skrivet av :

Johan Nilsson skriver här en krönika om sitt deltagande i Veteran-SM på klassisk mark:

” Jag har kommit hem från en oförglömlig tennis upplevelse i Båstad där veteran SM i tennis gått av stapeln. Äventyret fick sämsta tänkbara start, när jag inser att min väska med all utrustning inte har kommit fram till Ängelholm med mig på????. SAS har alltså lyckats slarva bort min väska där mina skor och fyra st tennisracketar är i bland annat.

Drabbas ju av panik när jag har match kl 11 i herrar 35 nästkommande dag utan en enda pinal. Som tur var så fanns det en tennis shop på anläggningen där jag bodde så det var bara handla utrustning och låna ett racket av liknande modell som var i min försvunna väska.

Fick tag på utrustning alltså en timma och 30 minuter innan match först då kunde jag ladda inför matchen. Vilken katastrofal uppladdning inför en turnering som man tränat för i flera månaders tid. Mötte Roger Skoog Stenungsunds TK i första omgången med ett racket som jag inte spelat in mig med, mitt i brinnande match vid ställningen 3 – 4 så händer det som inte
får hända senan på låneracket går av. Jag ursäktar mig till min motståndare och rusar från banan in i shopen och frågar om dom har något mera racket men tyvärr så är svaret nej. Förtvivlad och förvirrad så springer jag som en yr höna bland dom femton banorna och spanar efter någon spelare som har nått liknande rack men förgäves.Får en massa erbjudanden men är andra märken. Lyckas låna en annan modell av en vänlig själ som var av samma märke som jag vanligtvis spelar med, rusar tillbaka till matchen och fortsätter spela men det hela slutar med att jag förlorar 6-4 6-2 mot en helt klart duktig motståndare men med normala förhållanden så hade man garanterat kunna göra matchen jämnare. Besviken och förbannad så var det bara ladda om till herrdubbeln som skulle spelas dagen efter med en partner som jag aldrig tidigare spelat med från Båstad vid namn Bill Linder.

Andra speldagen och det var dags för herrar 35 dubbel mot Henrik Linder och Andreas Svensson båda från Västerås TK. Har nu fått tillbaka låneracket med nya strängar så nu var man lite bättre förberedd för match. Jag och Bill lyckades ta första set med 6-4 med stabilt spel men matchen svänger i andra set och det blir 6-2 och vi går in i ett avgörande matchtiebrake med ett sargat självförtroende men lyckas ändå få en bra start och vinna det med 10-8 och mitt livs första seger i ett SM var ett faktum, skön revanch efter att vart med om en riktig mardröm.

Tredje speldagen så väntade kvartsfinalen där jag och min partner skulle ställas mot en föredetta Bodensaren Magnus Fjällström som nu mera bor och spelar för Upsala TK med sin partner från Uddevalla TK Fredrik Mattsson Waller. Men på morgonen när jag sitter och äter frukost så kommer Magnus och berättar att det inte blir något Norrbottensmöte eftersom Fredrik har sträckt ryggen och var tvungen att slänga in handuken. Mycket tråkigt hade sett fram emot att få spela mot Magnus, så då blev det en vilodag istället och nu var vi hastigt och lustigt i semifinal på Fredagen.

Fjärde speldagen så startade mixed dubbel klasserna som skulle spelas först till fyra gem i bäst av tre set med matchtiebrake om det skulle bli ett avgörande set. Hade även där anmält mig vakans så tävlingsledningen fick para ihop mig med någon som också var utan partner i mixed dubbel 35. Fick Anne Johansson Älta TK som partner efter att min första partner blivit sjuk. Klassen skulle spelas klart på en dag och det var pool spel där vi var ett av fem stycken par där alla skulle möta alla. Första matchen slutade med förlust mot blivande Svenska mästarna i klassen, syskonen Eberstein Christian och Anna från TSK Malmen respektive Upsala TK.Sedan lossnade spelet ordentligt för mig och Anna och vi vann våra tre kvarvarande matcher och mitt livs stösta framgång var ett faktum jag hade tagit silver i ett SM.

Femte speldagen väntade ett riktigt tufft möte i herrdubbel 35 där jag och Bill skulle möta meriterade Fredrik Perman och Martin Lager Gustavsberg TK sedade trea i turneringen.Under dagen hade min väska äntligen kommit efter FEM DYGN för sent så nu hade jag mina racketar och jag gick in med gott mod och gillade läget att få spela en semifinal på en av centercourt banorna på anläggningen,

bara ha roligt sen får vi se hur långt det räcker resonerade vi. Mot alla odds så lyckades vi hålla jämna steg fram till 3-3 i första set men då ökade Gustavsbergs paret upp ett snäpp och tog hem matchen med 6-3 6-2 vilket man var mer än nöjd med när jag och Bill bara spelat två matcher ihop som slutade med att vi blev brons medaljörer.

Så under mitt första år som tennis veteran slutade med oväntad succe där det inte ens var tänkt att jag skulle åka till Båstad eftersom jag nu mera bor i Umeå där jag fått jobb på Volvo Lastvagnar och bostad på Haga, Så trode inte jag skulle ha någon semester. Som tur var så fick man semester efter bara ha jobbat en månad eftersom dom stängde ner måleriet under industri semestern så jag kunde åka ner till tennis paradiset Båstad och uppleva min bästa vecka i mitt liv. Ville ge moderklubben en chans att få en medaljör från Älvsby TK skämtade jag innan jag åkte ner till Skåne, kommer nu att byta klubb till Umeå TK.Men skämtet blev till verklighet och jag reste från Båstad med ett silver och brons i bagaget. Har Anders Jonsson från Älvsbyn att tacka för framgången som just gjort comback efter några års uppehåll som har kommit med goda coaching råd. Anders spelade även själv men hade inte lika stor framgång som mig men är glad att han är tillbaka på banan igen.”
Johan Nilsson Älvsby Tennisklubb

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.