Turnétåg med The Chickpeas

08 JUL 2013
Skrivet av :

Det blir livespelningar på SJ:s tåg när Piteåbandet The Chickpeas Band åker på Sverigeturné igen mellan den 10 juli och 17 augusti. Ett 20-tal konserter är inplanerade i sommar, och minst lika många spontana spelningar på tåg och järnvägsstationer längs vägen.

– Som glesbygdsbarn har järnvägen alltid haft en stor betydelse. Tåget symboliserar frihet för oss, och har tagit oss till ställen där det händer saker, säger Lina Larsdotter, sångare i bandet.

SJ är värd när The Chickpeas Band är ute på sin andra sommarturné på tåg runt om i Sverige. Turnén startar den 10 juli och pågår fram till den 17 augusti i städer från Kalix i norr till Malmö i söder. Att bandet, som består av Lina Larsdotter, Elin Grunditz, Ida Nilsson och Emil Kårén, har valt SJ som turnébuss är inte konstigt.

– The Chickpeas Band har en stark miljöprofil, vilket gör tåget till de enda tänkbara färdmedlet under turnén, säger Lina.

Samarbetet mellan SJ och The Chickpeas Band är ett lyckat koncept och en repris av förra årets succé. I år har gruppen med sig 25 egna låtar i bagaget, som i sommar släpps på EP med bland annat låten ”Life goes on” som är skriven ombord på ett av tågen.

De kan komma att spelas på både regionaltåg, InterCity tågen och SJ:s nattåg när The Chickpeas Band gör om bistron till en rullande scen.

– En bra teknik är att sitta på bordet med gitarren säger Lina, medan Elin och Ida på bas, munspel och mandolin får sitta i soffan. Alla sjunger tillsammans medan Emil tar hand om slagverken.

Som resenär ombord på tågen kan man vänta sig en bra stämning med liveframträdande och mycket energi.

– Det har varit riktigt populärt bland resenärerna med små spelningar, både på kvällen och till frukost, säger Björn Nilsson, chef för SJ Norrlandståg.

Läs mer om turnéplanen på deras hemsida enl länk nedan nedan.

Mer om The Chickpeas Band
The Chickpeas Band bildades och började spela under våren 2010 när Lina Larsdotter (sång och gitarr), Elin Grunditz (sång och bas) tillsammans med Ida Nilsson (sång, munspel och mandolin) träffades på Luleå tekniska universitet. I mars 2012 anslöt även Emil Kårén till gruppen (slagverk). Musikstilen är en egen påhittad stil de kallar scandicana, som berättar om kärlek, uppbrott och ett liv på drift. Till sommaren släpper de sin nya EP i samarbete med BD Pop och producenten Ollie Olson.

The Chickpeas Band hemsida

Se när de besökte Älvsbyn i fjol

Källa: SJ:s Pressmeddelande

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.