Rallarbrännboll – ett slag för återkommande sommartradition

21 JUL 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: Stekens stekare var överlägsna när Rallarbrännbollen avgjordes på Älvåkra under lördagen. I finalen besegrades Team Jeltzin med hela 46-23. Segern firades med champagne.

Stekens stekare firade med skumpa och prispengarna, 5 000 kronor, firades sedan upp på byn.

Stekens stekare firade med skumpa och prispengarna, 5 000 kronor, firades sedan upp på byn.

Nio lag gjorde upp under lördagen i nytillskottet rallarbrännbollen. Evenemanget lockade både stora och små till Älvåkra Idrottsplan. På planen fann man bland annat lagen Törfuruvedagocken, Team Jeltzin och Barbros Slynor som gjorde upp i en svettig och frustrerande kamp om förstapriset; 5 000 kronor och evig ära.

– Det känns bra. Jag är förvånad över att så många dök upp så här tidigt. Det trodde jag inte, berättar tävlingsledaren och arrangören Nils Nilsson.

Nils Nilsson, nöjd arrangör.

Nils Nilsson, nöjd arrangör.

Bakom evenemanget finner man den nystartade föreningen Elfvsby Events som kommer att arbeta för att fler roliga evenemang dyker upp i framtiden i Älvsbyn. Bland annat kommer troligtvis ett att dyka upp i vintern.

Utklädda atleter

En av de många saker som skiljer rallarbrännbollen från vanlig brännboll är att lagen får klä ut sig om dom vill. Detta resulterade i att publiken fick se transvestiter, rödklädda brandmän och halvnakna människor springa på planen. Ett utav lagen, Stekens Stekare, hade klätt sig i matchande stockholmsinspirerade kläder. I sin första match mötte dom de rödklädda Elfsby City Släckers, en match där dom gick ut som segrare. Detta firade dom med en flaska champagne.

– Det känns jättebra. Om vi vinner blir det bubbel för hela slanten, berättade Stekens Stekares lagkapten Aron Lidgren efter två vinster.

Och bubbel blev det. Stekens Stekare vann turneringen i överlägsen stil. I laget ingick: älvsbyborna Ulrika Stenberg, Carina Nilsson, Patrik Burman och Jonas Grönlund tillsammans Umeåborna Daniel Järnberg, Mats Jonsson, Simon Lundgren, David Lundmark, Anna Burström och kaptenen Aron Lidgren. Flera har rutin från Brännbollsyran i Umeå.

Rallarboll (36)

Förstapriset bestod av en summa pengar som delades bland lagmedlemmarna. Men även ett pris för det lag som stack ut mest fanns med.

Vinnarna av klädpriset blev det lite mer udda laget Barbros Slynor, som hade satsat på en transvestitinspirerad spelaruniform. Vinsten blev en grillpåse full med godsaker som ICA Supermarket och Coop Extra hade skänkt.

Dock blev hela laget diskade i andra omgången då dom upprepade gånger bröt mot reglerna. Bland annat genom att skrika vulgära saker till domaren. Men inga sura miner visades för det.

Se bildspel nedan:

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.