Orvo har återvänt till ABF för ny utställning

28 JUL 2013
Skrivet av :

År 2011 ställde konstnären Orvo Hannlöv från Älvsbyn ut sina verk i ABF:s lokal. Nu två år senare har han återvänt till lokalen och fyllt den med både nya och gamla alster. Under lördagen öppnades dörrarna för vernissage. Egentligen hade Orvo inte planerat att ställa ut nå under sommaren, detta fick dock en en snabb vändning.

– Men så var det någon som tyckte att jag skulle ställa ut i samband med att kyrkan fyller 200 år, berättar Orvo.

Bland de olika konstverken hittar man tavlor med motiv från Älvsbyns äldre tider. Bland annat från den tiden då längdskidåkaren Sixten Jernberg tävlade i Älvsbyn och vägarna saknade asfalt. Ett utav Orvos senaste alster är en stor och färgrann tavla som föreställer en byadag som tog plats i Kyrkmalmen i början av 80-talet. Han hade tidigare målat en likadan tavla, men sålde den under en vernissage i södra Sverige. Något som han idag ångrar. Därför målade han en till, som hann precis bli klar till vernissagen.

Utställningen kommer att pågå i ett par veckor. De första veckorna kommer den enbart att vara öppen under helgerna för allmänheten, mellan 13:00 – 18:00, då ABF:s personal är lediga. Men när de är tillbaka från sommarledigheterna kommer man även kunna att besöka den under de vanliga öppettiderna.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.