Orientera dig fram till historiekunskaper om Älvsbyn – roligt, gratis och hälsosamt

11 JUL 2013
Skrivet av :

_DSC0052 (1)För en tid sedan fick Karl-Erik Sjöberg en förfrågan om att anordna någonting tillsammans med Älvsby IF Orientering i samband med Älvsby kyrkas 200-årsjubileum. Han började då titta på Älvsbyns historia och märkte ganska snabbt att det finns mycket där som är värt att uppmärksammas.
Resultatet blev gratis Kulturorientering för alla, inte bara orienterare.

– Han kom på idén att förena nytta med nöje, berättar Monika Jonsson, kyrkoguide.

_DSC0034

Monika Jonsson, kyrkoguide.

Kulturorienteringen går ut på att man hämtar ut en karta och ett startkort i Johannesgården uppe på kyrkmalmen. På kartan finns ett flertal punkter utmärkta. Vid varje punkt hittar du en en skylt som berättar om den plats där du befinner sig. Det kan till exempel vara om en känd person som är anknuten till den platsen.

_DSC0052 (1)

Uppe i högra hörnet på skylten hittar du en bokstav. Denna bokstav ska du skriva in i rätt ruta på ditt startkort. Exempelvis om du är på punkt 12 ska du skriva in den bokstav du hittat på den skylten i tolvans ruta.

När du har varit på alla ställen och samlat ihop alla bokstäverna bildar dessa en mening, de vill säga om du byter plats på bokstäverna. Du skriver sedan ned ditt svar, dina kontaktuppgifter och lämnar in pappret i Johannesgårdens (församlingshemmet) svarslåda. Sen är du med i en dragning där du har chansen att vinna ett hemligt pris.

_DSC0032

 

Karl-Erik Sjöberg.

Karl-Erik Sjöberg.

Då Johannesgårdens sommarcafé har öppet till och med den 27 juli är det osäkert var blanketterna kan lämnas någon annanstans efteråt. Men information om den saken kommer senare.

Om du kommer till en punkt som saknar skylt så kontakta Älvsby IF Orientering och meddela saken detta så fixar dom det.

Se fler bilder nedan:

_DSC0048 _DSC0024 _DSC0013 _DSC0007 _DSC0003

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.