Korsträsk bjuder in till byadag

04 JUL 2013
Skrivet av :

Det var tio år sedan sist, men när nu Korsträsk äntligen bjuden in till byadag slår man på stort. På schemat den 13 juli står bland annat Moped Mud-race nere vid badstranden, där den bästa vurpan, det skitigaste laget och den skruttigaste mopeden ger stilpoäng. Och så  det som gjort Korsträsk känt genom tiderna: Fotbollen har givetvis en egen plats på agendan.

Det är drygt 10 år sedan det sist var Korsträskdag och Mimmi Ovefalk tyckte att det var på tiden att Korsträsk anordnade en egen byadag. Då andra byar anordnar liknande dagar borde Korsträsk också göra det, tänkte man – och på den vägen är det.

Planeringen inför dagen har delvis utgått ifrån det som Korsträsk är känt för, fotbollen. Korsträskdagen kommer att inledas med att fotbollsbarnen födda 2003 spelar, därefter spelar +55 herrar och sedan spelar damerna och sist kommer Lag Tomas Lindgren och Lag Roger Berglund att möta varandra med gamla Korsträskspelare, bland annat Jonas Berglund, Kim Karlsson med flera.

Korsträskdagen levererar det som Korsträsk är känt för: fotboll!  Roger och Jonas Berglund är två spelare som kommer att kämpa ute på planen.

Korsträskdagen levererar det som Korsträsk är känt för: fotboll! Roger och Jonas Berglund är två spelare som kommer att kämpa ute på planen.

Sedan så planerade vi in andra inslag som är uppskattade av många och det är även loppis vid byagården. Det är gratis att stå och sälja. Det kommer även att finnas förplägnad, både våfflor, kaffe och saft finns att köpa vid byagården under dagen. Byaföreningen har förra året anlagt en boulebana som man kan spela på under dagen.

Senare på eftermiddagen, efter fotbollen, ska det vara ett mopedmudrace nere vid badstranden. Det är en idé som Peter Grahn har kommit med från sina resor i Tyskland. Där är dessa race mycket populära och pågår i cirka fyra timmar men vårt mopedmudrace kommer att pågå i två timmar. Det kommer att vara lag om två till fyra personer. Åldersgränsen är 15 år och max 50 cc på mopeden. Banan nere vid badstranden kommer att ha lite vattenhinder och dylikt. Dessutom ger bästa vurpan, skitigaste laget och skruttigaste mopeden stilpoäng. Det vinnande laget får pokal att stoltsera med.

I Peter Grahns Moped mud-race ger den bästa vurpan, det skitigaste laget och den skruttigaste mopeden stilpoäng.

I Peter Grahns Moped mud-race ger den bästa vurpan, det skitigaste laget och den skruttigaste mopeden stilpoäng.

Dagen kommer att avslutas med en bankett med cateringmat från Kaniskrogen. Banketten börjar 19:30 och det kommer att serveras västerbottensostpaj till förrätt och fläskfile och potatisgratäng, sås, sallad, bröd och dryck och till sist kaffe och kaka. Under kvällen kommer det att vara musikunderhållning av tre tjejer.

Vi välkomnar ALLA att komma till Korsträsk den dagen och göra den till en succé!

TEXT & FOTO: Jenny Lundqvist

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.