Jubel och storseger i seriefinalen – Älvsbyn rycker i tabellen

31 JUL 2013
Skrivet av :

Älvsbyns förstalag i fotboll vann seriefinalen i division fem mellersta mot Notviken hemma på Älvåkra med hela 5-0 (1-0). 

– Vi var bättre och behöver inte skämmas för segern även om siffrorna kanske blev lite stora, säger Kjell Ernstsson, tränare i ÄIF.

Inför höstpremiären på tisdagskvällen skilde en poäng mellan Älvsbyn i Notviken i tabelltoppen. I och med segern rycker ÄIF ifrån. Nu skiljer hela fyra poäng mellan lagen.

– Alltid skönt att ha saken i egna händer inför fortsättningen av serien, tycker Ernstsson.

Jubel när Älvsbyns segertåg fortsatte på tisdagskvällen.

Jubel när Älvsbyns segertåg fortsatte på tisdagskvällen.

Och Älvsbyn har onekligen skapat sig ett utmärkt läge.

– Jag har tjatat på grabbarna om hur bra de är. Nu kanske de äntligen börjar tro på det själva, säger Ernstsson.

Älvsbyn har bara släppt in sju mål bakåt på nio spelade matcher. Försvarsspelet fortsätter att imponera. Liksom målvakten Franklyn Ogbuti.

– Han gjorde några avgörande räddningar, inte minst i början på matchen.

För även om Älvsbyn öste in fem mål så dröjde det första. Den som spräckte nollan var Olle Sundkvist fyra minuter före pausvilan. Det gav energi och i andra kom den berömda ketchup-effekten.

Tommy Öhman (bilden) blev tvåkålsskytt. liksom Olle Sundkvist.

Tommy Öhman (bilden) blev tvåkålsskytt. liksom Olle Sundkvist.

Två mål av Tommy Öhman, i matchminut 52 och 59, avgjorde matchen till hemmalagets fördel. Sedan ökade Viktor Lundström på till 4-0 när 78 spelats. Med en minut kvar av ordinarie matchtid fastställde Olle Sundkvist slutresultatet med sitt andra mål för dagen.

Backklippan Sundkvist har blivit en riktig måltjuv!

– Jag är oerhört nöjd med hela lagets insats. Vi har medgång och då är det alltid lättare att både träna och prestera i matcherna, menar Ernstsson.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.