Inget nytt rekord men ändå 49000

21 JUL 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: Svenska Dansbandsveckan avslutades i Malung under natten mot söndag och något nytt publikrekord blev det ej. Efter en uppåtgående trend de senare åren kopplat till mediala framgångar som Dansbandskampen.

49891 besökare eller 828 färre än fjolåret med 50719 blev det den officiella publiksiffran, som då i sig är inte är dålig.

Sedan 1986 har tusentals dansgäster vallfärdat till Malung och Svenska Dansbandsveckan, vecka 29. Utvecklingen har varit mycket positiv dessa 27 år. Från sex dansband, två dansbanor och 3.500 besökare till 82 dansband, sex dansbanor och 50.000 besökare!

På två platser inne i Malung utspelar sig dansbandsveckan, Grönlandsparen är ett nöjesmecka mellan klockan 12 och 17 varje dag, där underhållnig och musik av alla de slag presenteras under ledning av Tur Åke Lindqvist, som på ett familjärt sätt lotsar publien igenom varje dag.
Sen vänder alla kosan till Orrskogen och de 6 st stora dansbanorna där man dansar runt mellan klocan 20 och 02.

Att leta Älvsbybor under hela dansbandsveckan kanske inte är allt för svårt, men vissa hittar man på nästan på samma plats varje år. Som då Emil Alm som långa farbron eller ballonggubbe som jobbar i Grönlandsparken och Malungs centrum under veckan. Även hans föräldrar Hans och Carinas kan ses i Grönlandsparken.

Så under denna fantastiska julivecka invaderas Malung av entusiastiska dansgäster från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland som deltar, sprider och upplever glädje, lust och längtan. Väldigt många Malungsbor hyr ut sina lägenheter, hus och fritidshus och passar själv på att ta semester någon annanstans.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.