Fyrhändigt uppträdande i kyrkan – tjugo fingrar, ett piano

Under torsdagskvällens musikgudstjänst gästade pianisterna Jörgen Olsson och Stefan Norberg kyrkan i Älvsbyn. De bjöd på fyrhändigt pianouppträdande med toner från både då och förr. Repertoaren bestod av både kända kompositörer som Bach och Mozart, men också ett egenkomponerat verk spelades.

_DSC0003

Det var inte bara kompositioner från den klassiska och barockens epoker som de närvarande fick ta del av. Även lite mer nyare verk spelades, som The Beatles och ledmotivet från filmen Den gode, den onde, den fule. Man kunde även blunda och bli medtagen till HC Andersens magiska sagovärld, samtidigt som man lyssnade på toner från Den ståndaktige tennsoldaten och Snödrottningen.

_DSC0012

Efter spelningen fick duon mottaga en gåva från Älvsby församling, varsitt exemplar utav jubileumsboken Älvsbybygdens historia – Kyrkan 200 år.

_DSC0025

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.