Fosrkarföreningen har öppet hus på kyrkmalmen

28 JUL 2013
Skrivet av :

I helgen befinner sig Älvsbyns forskarförening på kyrkmalmen i Älvsbyn. Närmare bestämt i kyrkstuga nummer 26, som byggdes på 1880-talet. Föreningen har öppnat stugan för allmänheten att beskåda mellan 12:00 – 18:00 under helgens båda dagar.

 

Älvsbyns forskarförening hade fått in pengar för att göra något speciellt nu när kyrkan fyller 200 år. Därför fixade dom en utställning på Johannesgården, där man har kunnat beskåda bilder från förr, för att sedan anordna öppet hus på kyrkmalmen.

– Det är den här helgen som är höjdpunkten, berättar Carin Blom, ordförande i Älvsbyns forskarförening.

Förutom att ta sig en titt inne i den gamla byggnaden får besökarna även se bildspel från Elfsbyns, mer känd som Älvsbyn, tidigare år och en uppskattad fotoutställning, som dyker upp under söndagen. Föreningen har även försäljning av böcker och vykort, samt USB-minnen med över 2000 dödsannonser och närmare 400 inbjudningar till begravningar. Allt material kommer från privatpersoner och handlar om älvsbybor. Den äldsta dödsannonsen är från 1890.

Den som är intresserad av att lära sig släktforska erbjuds att få prova på detta och lära sig inför eventuell forskning i framtiden.

Fotoutställningen flyttar från Johannesgården till kyrkstuga nummer 26 imorgon, söndag. Sen kommer sen att flyttas till biblioteket.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.