Diggiloo – Årets familjeshow i Storforsen!

– Storforsen är den i särklass mysigaste plats vi uppträder på, avslöjade Lotta Engberg vid årets Diggilooshow. Och att Storforsen är en populär plats vittnade stämningen i publiken på de cirka 4000 besökare som trängdes uppe bland klipphällarna.

lotta

Diggiloo, sommarens stora familjeshow med både humor, pop och rock har laddat om batterierna för tio nya år. Efter en fantastisk jubileumsturné 2012 fanns bara en sak för gänget att göra – en ännu bättre show 2013!

Lasse Holm har lagt all sin energi på arbetet bakom kulisserna. Linda Pritchard, Andreas Weise, Charlotte Perrelli, David Lindgren, Jessica Andersson, Lotta Engberg, E-type, Per Andersson, Magnus Johansson och Mojje fick i sin tur äran att bjuda på en fenomenal show uppe i Storforsen den 17 juli.

publik1

Det fina vädret och årets storslagna artister lockade till knökfulla klipphällar uppe i Storforsens naturreservat. Som vanligt har vi allas vår Randolf, Älvsbyns grand old man, som han kom att kallas under kvällen, att tacka för årets Diggiloo.

– Det kräver mycket förarbete att sätta upp en show som Diggiloo och TAIF gör ett otroligt arbete. Tack vare dem kan vi arrangera detta, berömde en ödmjuk Eriksson.

Clabbe gör sitt bästa försök till att få till gangnam style-dansen.

Clabbe gör sitt bästa försök till att få till gangnam style-dansen.

Nytt för året var att DJ Clabbe (Claes af Geijerstam) fanns med och såg till att det var full fart redan före föreställningen och som vanligt inleddes konserten med familjeshow under ledning av Mojje.

Med låtar som ”Upp med händerna, se om du har armsvett” och ”Baja-Maja” vann han kanske framförallt den yngre publikens uppmärksamhet.

upp med änderna

– Jag avslutar med den enda hit jag har, ”Var ligger landet där man böjer bananerna” skämtade han och givetvis sjöng publiken med i de välkända texterna.

mojje

Lotta Engberg blickade ut över publiken och fann barndomsvännerna Gun-Marie Aronsson och Birgitta Lindblom som suttit på klipporna sedan klockan 11.00.

tävling2

– Nu får ni slippa stensmaken i baken, skrattade Lotta och bjöd upp väninnorna på scenen. Där väntade tävling där Birgitta kammade hem segern, en riktigt blöt puss av komikern Per Andersson.

I Lotta Engbergs allsång gäller det att kunna gestikulera, något som vinnaren Birgitta Lindblom fixade galant.

I Lotta Engbergs allsång gäller det att kunna gestikulera, något som vinnaren Birgitta Lindblom fixade galant.

Under ledning av E-type kastades vi bakåt i tiden och fick med musikaliska inslag från Ronja Rövardotter bevittna ett medeltida bröllop som övergick i Roger Pontares ”Där vindarna viskar mitt namn”.

Årets show bjöd på en rad nya artister, bland annat befann sig komikern Per Andersson i Storforsen för första gången. Med en hel del galna inslag fick han årets besökare att dra på smilbanden.

Efter sedvanligt bruk bjöd Magnus Johansson på fenomenalt trumpetsolo och showen avslutades med, den för Diggiloo specialskrivna ”Allt ljus på mig”.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.