Det var bättre än för 10 år sedan

13 JUL 2013
Skrivet av :

UPPDATERAD/BILDEXTRA: På lördagen bjöd hela Korsträsk upp till folkfest som det var för tio år sedan, allt stämde: väder, publik och aktiviteter som lockade mer besökare än många av arrangörerna ens vågat drömma om. Bakom det hela stod KIK (Korsträsk Idrotts Klubb), Husmodersföreningen och Byaföreningen som lyckats samla allt till en enda dag då allt hände i byn.

Dagen startade på fotbollsplanen med att KIK:s 03:orna spelade en kortare match, sedan femkampmed laggrenar, Damlag mot Herrlag alla +55 och avslutningsvis Lag Roger mot Lag Tomas, där lag Tomas vann med 2-1 mot  Lag Roger med Jonnas Berglund som tvåmålskytt . Vid planeringen inför Korsträskdagen utgick man från att det som Korsträsk är mest känt för det är FOTBOLLEN.

I och vid byagården bjöds det på Våfflor, kaffe och saft, loppis och Boule för den som ville prova på. Hela tiden kom det fler och fler besökare och i köket var det en viss brist på Våffelsmet ett tag, men det löste sig.

Nere vid bagarstugan samlades man vid 16 till moppe räjs eller ”Mopedmudrace” som det annonserats som, där 6 st fyramannalag under två timmar körde en terrängbana med mopeder så
många varv som möjligt.

Det vinnande laget!

Det vinnande laget!

Klockan 19.30 vankades det sedan Bankett med god mat på matsedeln och glad samvaro, då alla fick göra sig fin och fira att Korsträskdagen blev en succé i år.

bankett

bankett2

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.