Byarnas söndag i kyrkan

07 JUL 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: På söndagen var det byarnas dag i Älvsby kyrka, där gudstjänsten leddes av Anna-Karin Thorngren Bergman och Anna Lundberg från Lillträsk sjöng till ackompanjemang av kantorn Lars Långström.

Då Anna sjöng sångerna ”Kalla den himlajorden”,”Sol, vind och vatten” och ”Ta mig till havet” så fylldes hela kyrkorummet av skön musik som sedan möttes av varma och långa applåder.

Eller som någon sa:
– Vilken sångpärla vi har i vår by!

Senare vid kyrkkaffet höll Uno Westerlund ett kortare fördrag om Älvsbybgdens historia, varefter man samlades ute på Kyrkmalmen där Röda Korset i Älvsby visade upp diverse kläder från förra seklets början (1810) till i dag, våra nysvenskars kläder och även de kläder som finns på Röda Korset Kupan i Älvsby.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.