Varma applåder för Bill Nilsson

13 JUN 2013
Skrivet av :

Företagarfrukosten som ägde rum på Polar Hotell den sista maj, bjöd inte bara på en vacker och varm sommarmorgon utan även på information och applåder. Det var vårt före detta kommunalråd Bill Nilsson som fick beröm för sitt arbete i kommunen.

Sommarens evenemang är många, inte minst i Lomtjärnsparken. Likt förra året kommer en rad olika musikarrangemang av musikgruppen SMÄKK att ta plats uppe på scenen. Även rockabillykillen Torgny ”Kingen” Carlsson från Östersund, kommer för att hålla i en storslagen konsert för älvsbyborna.
– Det kommer att bli svårt att sitta still, det kan jag lova er, säger Anders Lind.

Sommaren kommer även att bjuda på styrketävling längst med Storgatan, knalledag, linedance, loppis, internationell matdag och grillfest. I samband med att Älvsby församling fyller 200 år kommer även evenemang att genomföras där.  Älvsbyns köpmannaförenings ordförande Birgit Nilsson lät meddela att drygt 100 biljetter till årets Näringslivsgala finns kvar att köpa hos Torgny Hortlund på Företagarnas kansli.

Torgny själv lät meddela att föreningen numera finns på Facebook och att Sara Bohlin har uppdaterat Företagarnas hemsida. Syftet är att vara en mer levande kanal ut mot Älvsbyns företagare.

Tufft för Älvsbyhus
Kent Johansson från Älvsbyhus meddelade att det i dagsläget är tufft inom byggbranschen, bland annat på grund av att det råder stagnation på den norska husmarknaden. I dagsläget tillverkar företaget 200 hus i varje fabrik, vilket resulterar i 800 hus. Snart kommer även företagets nya vinkelhus Saga att göra entré på marknaden.

Lindrig stagnation för Polarbröd
Margareta Jonsson från Polarbröd meddelade att det går bra för företaget, trots en lindrig stagnation under våren. Ambitionerna för företaget är stora och man hoppas på att baka bröd långt in i framtiden. Därför kommer ledningsgruppen att träffas i Almedalen för att diskutera detta och bland annat energi frågor. Polarbröd har även invigt en gemensam matsal.

Lokalproducerat är A och O
Stefan Hardselius, ordförande för Lantbrukarnas Riksförbund i Älvsbyn (LRF), betonade att det är viktigt att köpa lokalproducerade produkter och stödja de lokala bönderna. Därför skulle han och LRF göra ett besök hos ICA Supermarkets ägare Ulf Burström och dela ut ett pris till honom för att han har bojkottat ICAs egna mjölk och istället valt att köra på lokalproducerat.

Planerad brännbollsturnering
Nils Nilsson berättade om en kommande brännbollsturnering som kommer att äga rum i Älvsbyn där vinnaren får mottaga prispengar. Han hoppas på att många lag väljer att ställa upp, från hela länet, och att företagarna väljer att sponsra turneringen.

Vill locka elitskidåkare till Älvsbyn
Richard Asplund från Älvsby Endurance kom och slog ett slag för deras satsning om att locka  hit elitskidåkare. Detta gör dom genom att erbjuda träning och arbete hos någon av älvsbyföretagen. Hittills har två stycken prövat detta och kritiken har varit god. Hittills har två stycken prövat detta och kritiken har varit god. – Vi trodde att det här skulle bli bra. Nu VET vi att det är bra, berättar Richard Asplund och hoppas att många företag väljer att anställa skidåkarna som planeras att stanna i drygt två år.

Företagarfrukost i Stockholm
Nästa månad kommer Pär Jonsson & Co att befinna sig i Stockholm för att anordna en frukost för företagen där. Under frukosten kommer Pär att slå ett slag för Norrbotten och berätta vad som finns här uppe och vad länet har att erbjuda företagen.
Den 18 juni kommer även ett möte att äga rum i norska Tromsö där företagarna är inbjudna för att lyssna om det statsnät och linjedragning som kommer att äga rum där. Han berättade även att Norrbottens tillväxt är betydligt bättre än Stockholms.
Sen kom kommunchefen Magnus Nordström upp på scenen för att lämna över ett par varma ord och en stor applåd till de före detta kommunalrådet Bill Nilsson för att denne är en  inspiration hos dom som söker det och för sitt arbete lokalt.

Kreativa Byar
Efter applåderna berättade Bill Nilsson om det nya projektet Kreativa Byar, ett projekt som tar plats i bland annat Vistträsk och Vidsel. Sen berättade han att han kommer att ta kontakt med de olika företagen om eventuella föreläsningar.

Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.