Sparbanken Nord delade ut pengar

04 JUN 2013
Skrivet av :

Under tisdagseftermiddagen delade Sparbanken Nord och deras Framtidsbank ut sponsorspengar till två föreningar i Älvsbyn. Det var föreningarna Festival X och ÄIF Fotboll som fick mottaga en check på 10 000 kronor vardera av Anette Grundström, kontorschef på Sparbanken Nord i Älvsbyn.

– Jag vill plocka fram sånt som är bra för Älvsbyn, säger Anette Grundström, som var glad över att få överräcka checkarna till de två föreningarna.

FramtidsBanken är en del av Sparbanken Nord där bland annat föreningar kan ansöka om sponsring. Under tisdagen fick älvsbyföreningarna ÄIF Fotboll och Festival X ta emot sina beviljade sponsorspengar.

Festival X – Med fokus på drogfritt och hiphopp

Festival X är en förening och gratisfestival skapad av de tre gymnasieeleverna Reneé Sandberg, Moa Ahlgren Brynolfsson och Jennifer Markström. De samarbetar med artisten Patrik Öhlund från Bilda i Piteå, basisten Peter Uvén och Kjell Tegnelund, kultur- och fritidschef i Älvsbyn. Tillsammans kommer dessa krafter att hålla i gratisfestivalen Festival X som pågår den 5-6 juli.

Det känns roligt och spännande att få så här stor sponsring för en gratisfestival, berättar en taggad Moa Ahlgren Brynolfsson efter att ha tagit emot checken.

Fjolårets budget låg på 55 000 kronor. Årets budget ligger för närvarande på 118 000 kronor.

Festivalens genre kommer att fokusera på hiphop och redan nu är det klart att artister som Stor med Dani M, DaCosta och Shazaam kommer att pryda de affischer som kommer att täcka Älvsbyn med omnejd. Festivalen kommer även att fokusera på drogfritt och tjejtrion hoppas att människor från hela länet väljer att komma och deltar på festivalen. Även dom små. Arrangemang som hoppborg, fångarna på fortet och gratis ansiktsmålning kommer att dyka upp under dagarna.

Mer om Festival X kommer senare under månaden.

20130604_framtid_001

ÄIF Fotboll satsar stort på jämställdhet

ÄIF Fotboll är mitt inne i ett jämställdhetsprojekt. Föreningen vill att alla, oavsett kön, ålder, nationalitet och kulturell bakgrund ska känna sig välkommen till föreningen.

Vi tycker att det är viktigt. Det ska inte vara nån skillnad, berättar föreningens ordförande Lotta Berglund och lägger till:

Det är till exempel viktigt för invandrarna att få komma in och känna sig välkomna.

Tisdagens utdelning kommer att spenderas på bland annat utbildning i kunskap och ledning.

Det känns ju jättebra. Det underlättar mycket för att förverkliga vissa mål, berättar Lotta Berglund.

Den 16 juni kommer föreningen att anordna en fotbollsdag på Älvåkra Idrottsplats. En rad olika matcher ska spelas med start 12:00. Hamburgerförsäljning och lottförsäljning kommer även att finnas.

Arrangemanget är ett av tre som föreningen håller i denna säsong. Två till fotbollsdagar kommer att dyka upp under sommaren.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.