Seriesuveränen Arvidsjaur blev för svår

21 JUN 2013
Skrivet av :

Serieledande, och ännu obesegrade IFK Arvidsjaur, blev som väntat en svår nöt att knäcka för Älvsbyns unga damlag i division fyra södra. Torsdagskvällen hemmamatch slutade med förlust 1-7  (0-4). Men ÄIF kan glädjas över en riktigt bra genomförd andra halvlek.

Talangen Emelie Hjertberg gjorde mål mot serieledande Arvidsjaur.

Talangen Emelie Hjertberg gjorde mål mot serieledande Arvidsjaur.

– Arvidsjaur är bra. Vet inte vad som ska kunna hindra dem från att vinna serien, säger Gabriella Gran, assisterande tränare i Älvsbyn.

Älvsbyns unga andralag ställdes alltså mot ett betydligt äldre och mer rutinerat motstånd.

– Medelåldern i Arvidsjaurs lag var nog ganska mycket högre än i vårt, konstaterar Gabriella.

Första halvlek hade Älvsbyn svårt att hitta rätt i positionerna.

– Spelet före paus var en katastrof men andra halvlek var godkänd och vi avslutade matchen riktigt bra, tycker Gabriella.

Att unga Älvsbyn dessutom lyckades göra mål var en fjäder i hatten. I den 52:a matchminuten nätade talangen Emelie Hjertberg. Det hör minsann inte till vanligheterna att Arvidsjaur släpper in mål. Laget har bara noterats för sex baklängesmål i serien.

– Kul med mål. Vi arbetar vidare och det fanns många ljusglimtar att ta med sig. Framförallt då från andra halvleken. Vi är med i serien för att lära. Och snart kommer första poängen, lovar Gabriella.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.