Seriesuveränen Arvidsjaur blev för svår

21 JUN 2013
Skrivet av :

Serieledande, och ännu obesegrade IFK Arvidsjaur, blev som väntat en svår nöt att knäcka för Älvsbyns unga damlag i division fyra södra. Torsdagskvällen hemmamatch slutade med förlust 1-7  (0-4). Men ÄIF kan glädjas över en riktigt bra genomförd andra halvlek.

Talangen Emelie Hjertberg gjorde mål mot serieledande Arvidsjaur.

Talangen Emelie Hjertberg gjorde mål mot serieledande Arvidsjaur.

– Arvidsjaur är bra. Vet inte vad som ska kunna hindra dem från att vinna serien, säger Gabriella Gran, assisterande tränare i Älvsbyn.

Älvsbyns unga andralag ställdes alltså mot ett betydligt äldre och mer rutinerat motstånd.

– Medelåldern i Arvidsjaurs lag var nog ganska mycket högre än i vårt, konstaterar Gabriella.

Första halvlek hade Älvsbyn svårt att hitta rätt i positionerna.

– Spelet före paus var en katastrof men andra halvlek var godkänd och vi avslutade matchen riktigt bra, tycker Gabriella.

Att unga Älvsbyn dessutom lyckades göra mål var en fjäder i hatten. I den 52:a matchminuten nätade talangen Emelie Hjertberg. Det hör minsann inte till vanligheterna att Arvidsjaur släpper in mål. Laget har bara noterats för sex baklängesmål i serien.

– Kul med mål. Vi arbetar vidare och det fanns många ljusglimtar att ta med sig. Framförallt då från andra halvleken. Vi är med i serien för att lära. Och snart kommer första poängen, lovar Gabriella.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.