Säkrade pokalen på sin 14 årsdag

06 JUN 2013
Skrivet av :

På torsdagen genomfördes Anatoli Cup för 40:e gången eller 20 år! Sedan starten 1993 har över 800 personer deltagit vid olika tillfällen.

Två gånger per år arrangerar Älvsbygymnasterna denna tävling i styrka och smidighet. 94 gymnaster från Arvidsjaur, Boden, Jokkmokk, Kiruna, Luleå, Umeå och Älvsbyn var anmälda till torsdagens tävling, varav det var 19 som deltog för första gången.

Tio grenar skall avprovas innan tävlingen är genomförd. Det är övningar som t ex armhävningar, benlyft i ribbstol, repklättring, stillastående längdhopp, löpning 20 meter, spagater och bryggor som ska visas upp. De tävlande är indelade i fem klasser för flickor och fem klasser för pojkar, samt en veteranklass för flickor respektive pojkar.

I varje klass delas medaljer ut till de tre första. En vandringspokal, att behålla till nästa Anatoli Cup, delas ut till Cupsegraren på flick- respektive pojksidan. Cupsegrare blir den flicka och den pojke som har dagens högsta totalpoäng i hela tävlingen, oavsett klass. Jakob Beland, Polcirkelgymnasterna Jokkmokk, har första inteckningen i den senaste pojkpokalen. Alice Öhman, Lulegymnasterna, tog sin första inteckning på flickpokalen då hon i december slog Älvsbygymnasternas Linnea Åberg som innehar de två första inteckningarna på den nyaste flickpokalen.

Men denna Nationaldag och 20 årsjubilem för Anatoli Cup så slog Linea Åberg till och tog den sista inteckningen i Pokalen, genom seger i Flickor 4 med 98,65. Så nu får pokalen bli en ständig prydnad i vinstsamlingen hemma, dessutom så var det ju Linea:s egna 14 årsdag.

Resultat

anatoli res f 1
anatoli res f 2
anatoli res f 3
anatoli res f 4
anatoli res f 5

anatoli res p 1
anatoli res p 2
anatoli res p 3
anatoli res p 4
anatoli res p 5

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.