Pistolman åtalad för grovt vapenbrott

20 JUN 2013
Skrivet av :

Den 30-årige man som blodig och beväpnat med pistol, den 19 mars, skrämde de boende i ett hyreshus på Storgatan i Älvsbyn har åtalats för grovt vapenbrott. Händelsen fick stor uppmärksamhet och först misstänktes mordförsök. Mannen kunde gripas sedan polisen stormat den trappuppgång där mannen befann sig.

Bild när polisen stormar den trappuppgång där den blodige pistolmannen befann sig. Fotografiet är taget av sjukgymnasten Jocke Stoltz som passerade förbi när polisen skrek: "Släpp vapnet".

Bild när polisen stormar trappuppgången där den blodige pistolmannen befann sig. Fotografiet är taget av sjukgymnasten Jocke Stoltz som passerade förbi när polisen skrek: “Släpp vapnet”.

Förhör med mannen visade dock att han skottskadat sig själv i buken. Efter gripandet fördes 30-åringen till Sunderbyns sjukhus för operation.

I den stämningsansökan som åklagaren lämnat in till tingsrätten anklagas mannen för att ha burit pistol och ammunition på allmän plats samt att vapnet saknar lagligt användningsområde.

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.