”Onödigt att kryssa”

20 JUN 2013

Älvsbyn förstalag kunde vid seger ha gått upp i delad serieledning. Men det blev ”bara” 2-2 i bortamatchen mot Svartbjörnsbyn.

– Onödigt att kryssa. Första halvleken var ingen höjdare från vår sida, tycker ÄIF-tränaren Kjell Erntsson.

Mats Lundström fortsätter att producera. Han har tidigare gjort flera mål i Älvsbyns andralag. Nu blev han poängräddare i bortmatchen mot Svarbjörnsbyn (Arkivbild).

Visserligen tog Älvsbyn ledningen i den 16:e minuten genom Basamba Fisheru som elegant mötte ett långt inkast från Mats Lundström och sköt bollen i mål.

Men trots den fina starten kom Älvsbyns spel av sig. Istället kunde hemmalaget Svartbjörnsbyn vända och gå till pausvilan med ledning 2-1.

– Efter två bjudningar av oss, förklarar Erntsson.

I andra halvlek tog tränare Erntsson till sin specialare och gick ned på en trebackslinje. Det blev lika framgångsrikt som vid tidigare försök. Älvsbyn skapade tryck  och i den 70:e minuten kunde Mats Lundström kvittera.

Det räckte till en poäng. Vid seger hade Älvsbyn gått upp på samma poäng som serieledaren Notviken som överraskande tappade  poäng borta mot Unbyn.

– Jätteskönt att vi fick in kvitteringen. Men vi borde ha fått tre poäng med oss hem, tycker Erntsson.

Bäst i Älvsbyn var forwarden MAts Lundström och mittfältaren David Johansson.