Nyberga invigde sommaren

12 JUN 2013
Skrivet av :

Under onsdagen anordnades den traditionella sommarfesten på Nybergas Äldreboende i Älvsbyn. Detta var den första av två dagar där de boende tillsammans  får fira att sommaren anlänt. 

– Det är lite som att inviga sommaren, berättar Monica Sundkvist, enhetschef på Nyberga.

Ett flertal boende från avdelning A och C träffades i matsalen på Nyberga för att fira in sommaren. Detta gjorde dom med parisare, gott fika och livemusik med trubaduren Janne Martinsson.

Många vänner som bor på Nyberga har sina rum en längre bit ifrån varandra. Detta skapar lite komplikationer för dom som har lite svårare att röra på sig och vill träffa sina vänner. Sommarfesten anses då vara ett ypperligt tillfälle att träffas och äta en god bit mat och fira in sommaren tillsammans.

I år har även feriearbetarna varit med och hjälpt till med arrangemanget, på grund av att periodtiden för sommarjobbarna startade tidigare. Detta är något som har varit extra uppskattat.
– I år har ju solflickorna varit med och hjälpt till. Det är jättebra, berättar Monica Sundkvist.

Många glada gäster fyllde matsalen under onsdagen. En av dom var Karl Nyberg, ursprungligen från Storsund. Detta var hans första sommarfest på Nyberga. Han väljer att sammanfatta dagen kort och koncist:
– Det är jättebra och roligt.

Men de två dagarna förgyller inte bara för de boende. Även för personalen är detta en tillställning som är värt mycket.

– För oss i personalen känns det bra att få göra något extra för våra boende. Jag är jätteglad för deras skull, det blir en omväxling i vardagen, berättar Jimmie Johansson, som även  passar på att berömma Janne Martinsson för hans insats som trubadur och hans passande repertoar där många kunde sjunga med eller nynna till.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.