Mot seger – då kom kollapsen

20 JUN 2013

Älvsbyns fotbollsdamer ledde bortamatchen mot Öjebyn med 2-0. Men laget råkade ut för en totalkollaps och förlorade med 2-7 (!) sedan  hemmalaget gjort fem mål under matchens sista sju minuter.

Moa Berglund en av de bättre spelarna i Älvsbyn (Arkivbild).

Matchen på Björklunda i Öjebyn visade med tydlighet att bollen är rund. Att allt kan hända om något av lagen tappar koncentrationen.

Älvsbyn började bäst. Anna Sundberg gav ÄIF ledningen i den åttonde minuten. Fyra minuter senare ökade Caroline Lindqvist till 2-0.

Älvsbyn var på väg mot säsongens första seger i seriespelet.

...liksom Elvira Nordström (Arkivbild).

…liksom Elvira Nordström (Arkivbild).

Men en sen reducering i första halvlek av Johanna Fahlgren gav hemmalaget energi.

Älvsbyn bevakade dock sin ledning bra och länge. Men i den 69:e minuten kom kvitteringen. Sedan rasade allt för ÄIF. Det blev en totalkollaps.

Öjebyn tilläts att göra fem mål under matchens sista sju minuter!

Älvsbyn får ta med sig spelet under de första två tredjedelarna av matchen. Resten är bara att glömma.

Bäst i ÄIF var Moa Berglund och Elvira Nordström.